Object

Object

Over Object Collectors Item

Object Collectors Item zag in 2003 het levenslicht in het overgangsgebied tussen straight-to-the-point urban attitude en een speelse, humoristische, maar toch pittige stijl. Geboren in Scandinavië, maar met een groot deel van Europa als speeltuin, heeft Object Collectors Item zijn eigen perceptie van trends en mode en een verlangen om zijn eigen intuïtie te gebruiken bij het creëren van mode en het authentiek en leuk houden ervan.

.It’s all in the Mix:

Mix Scandinavische streetfeel met multiculturele inspiratie en je hebt de beat van het moderne stadsleven. Voeg een vleugje realisme en een modetwist toe en je krijgt het Object-gevoel. Verschillende decennia, Scandinavische streetfeel, de commerciële underground en de tweedehandslook inspireren ons. Het ethos achter Object Collectors Item is om elk afzonderlijk design extra TLC te geven door het gebruik van delicate stoffen, genaaide details of applicaties en de karakteristieke Object statements.

De look is geïnspireerd door Scandinavische stijl met de nadruk op het ongepolijste street image, belichaamd door een jeanswear attitude. Door een unieke en visionaire identiteit en afwerking tot leven te brengen, creëert Object Collectors Item design dat zich onderscheidt.

Object Collectors Item wordt verkocht in meer dan 750 winkels in Nederland, Denemarken, Duitsland, Zweden, Noorwegen, Finland, België, Italië, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland.

Verwacht meer – een modeartikel voor de echte verzamelaar.

.Over denim

Wanneer je nieuwe jeans bij ons koopt, kun je er op vertrouwen dat we ons best gedaan hebben om een perfecte pasvorm te creëren, en een look en feel waardoor je van je broek gaat houden. We doen ons best en we vinden dat we erg goed zijn in wat we doen.

Het geheim van jeans is dat geweldig design niet genoeg is. Perfecte constructie dient gecombineerd te worden met de juiste soort katoen en de beste manier van weven. We zijn trots op het feit dat we ons er nooit makkelijk vanaf maken omdat dat dingen sneller of eenvoudiger maakt, omdat we vinden dat jeans maken vakwerk is dat uitgevoerd moet worden door vakmensen.

.Feiten over de productie van onze jeans:

  • De dikte van jeans zijn het resultaat van de keuze van de garen samen met de zwaarte van het weefsel.
  • Anders dan andere stoffen wordt denim geverfd voordat het geweven wordt. De diepte van de kleur is afhankelijk van het mengel van indigo (de kleurpigmenten waarmee jeans gekleurd wordt), hoelang de denim in het verfbad ligt en het aantal keer dat dat er gedipt wordt in de indigo.
  • Alle details op een jeans worden met de hand gemaakt nadat hij klaar is. Ze zijn stuk voor stuk handmatig toegevoegd door een specialist, dat betekent dat ieder detail speciaal voor jou gemaakt is.
  • De denim specialist is de beste vriend van iedere designer, een denim kan compleet anders zijn dan het design als de match tussen het materiaal en het design niet precies goed is.